Hvordan spilles esserne i Pot Limit Omaha

Som i No Limit Texas Hold’Em er en hånd indeholdende AA den absolut stærkeste hånd man kan få i Pot Limit Omaha. Det er aldrig forkert at komme All in før floppet med esserne på hånden, men i modsætning til No Limit så er man ikke nær så stor favorit i Omaha med pocket rockets.

Man har reelt set 6 hænder

Grunden er selvfølgelig at modstanderen reelt spiller 6 hænder i Pot Limit Omaha hvorimod der kun spilles 1 hånd i No Limit Texas Hold’Em.

Sidder du med

[a:k;a:h;7:s;4:d]

og floppet kommer

[6:s;8:s;9:k]

Så er din hånd ikke meget bevendt i Pot Limit Omaha idet at sandsynligheden for at din modstander(e) sagtens kan have ramt det flop. Det er derfor vitalt at man ikke afslører sin hånd før floppet ved eksempelvis kun at reraise når man har AAxx..

Noget som er virkeligt vigtigt at fokusere på i Pot Limit Omaha er hvor mange penge du selv og dine modstandere har bag sig. Sidder du med en stor stack kan du ganske hurtigt komme til at hade din hånd hvis floppet ikke passer sammen med din AAxx hånd. Overvurder IKKE esserne i PLO da der altså er langt svagere end i andre typer af poker.

Suited hænder er stærkere

Endvidere er det vigtigt at bemærke at som i alle former for poker så er hænder der har samme kulør altid stærkere end hvis de er rainbow. Det er aldrig en grund at spille en hånd fordi den er i samme kulør men flush muligheder gør bare at en hånd er stærkere.

En sidste ting omkring Pot Limit Omaha. Hold godt regnskab med dit spil!!!. Der er endog rigtigt mange gode No Limit spillere som er blevet fanget af det action fyldte Omaha og som har tabt mange af de opsparede midler fra NL. Lad være med at blive forblændet af de mange historier om spillere der vinder oceaner af penge i det her spil fordi der findes mindst lige så mange som har mistet de samme store summer.